Büszke szelet

2025.01.26

Egy hirtelen ötletből ma megint egy új recept született, ami nem annyira esztétikus viszont szerintünk nagyon finom.
/A "zsűri" kissé elfogultnak mondható, viszont független kóstolót már nem tudunk hívni, mert elfogyott az egész./

Nos...a sertés combot felszeleteltem, jó sok vajon, sóval és borssal megszórva, fedő alatt aranybarnára pirítottam a szeletek egyik oldalát. Megfordítottam a hússzeleteket, kicsit pirultak amíg elővettem és felbontottam a titkos összetevőt, a büszkét. Szóval rájuk öntöttem egy doboz fagyasztott büszkét /egrest, pöszmétét, ki hogy ismeri..../, és annyi vizet, hogy épp csak ellepje az egészet. Kicsit megcukroztam, és főztem míg a szétfőtt büszkétől be nem sűrűsödött. /Itt elgondolkoztam a tejfölön, de végül elhessegettem ezt a gondolatot. /
Főztem hozzá rizst, és tádááám...Jó étvágyat!

Ja, és szerintem a neve : Büszke szelet

Legközelebb szebbet főzök!

 

©Tajcs Veronika Természetgyógyász-Reflexológus, 3411 Szomolya, Szabadság tér 15.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el