
Büszke szelet
Egy hirtelen ötletből ma megint egy új recept született, ami nem annyira esztétikus viszont szerintünk nagyon finom.
/A "zsűri" kissé elfogultnak mondható, viszont független kóstolót már nem tudunk hívni, mert elfogyott az egész./
Nos...a sertés combot felszeleteltem, jó sok vajon, sóval és borssal megszórva, fedő alatt aranybarnára pirítottam a szeletek egyik oldalát. Megfordítottam a hússzeleteket, kicsit pirultak amíg elővettem és felbontottam a titkos összetevőt, a büszkét. Szóval rájuk öntöttem egy doboz fagyasztott büszkét /egrest, pöszmétét, ki hogy ismeri..../, és annyi vizet, hogy épp csak ellepje az egészet. Kicsit megcukroztam, és főztem míg a szétfőtt büszkétől be nem sűrűsödött. /Itt elgondolkoztam a tejfölön, de végül elhessegettem ezt a gondolatot. /
Főztem hozzá rizst, és tádááám...Jó étvágyat!
Ja, és szerintem a neve : Büszke szelet
Legközelebb szebbet főzök!
