
Párolt káposzta sütőben sütve
Imádom a párolt lila káposztát, és azt is, ha nem kell a gáz mellett állni órákat.
Így esett, hogy eszembe jutott, hogy mi lenne, ha szakítanék a hagyományokkal, és nem lábasban, hanem tepsiben készíteném el a változatosság kedvéért.
Így aztán a vékonyra csíkokra szeletelt lila káposztát kizsírozott tepsibe tettem, és a biztonság kedvéért raktam még mellé egy kisebb halom zsírt. Megszórtam sóval, borssal és őrölt köménnyel, majd kézzel átforgattam az egészet, hogy a fűszerekből mindenhová jusson. Vékonyra vágott alma szeleteket tettem a tetejére, meglocsoltam almaecettel, és hogy tényleg minden tuti legyen, egy kis vizet is öntöttem alá.
Fólia alatt 1 órát pároltam a sütőben, majd fólia nélkül is bent hagytam egy kicsit, had párologjon el a felesleges folyadék...szerintem csuda finom, és közben van idő másra :)
Ha kipróbálod, jó étvágyat hozzá!