Párolt káposzta sütőben sütve

2023.12.08

Imádom a párolt lila káposztát, és azt is, ha nem kell a gáz mellett állni órákat.

Így esett, hogy eszembe jutott, hogy mi lenne, ha szakítanék a hagyományokkal, és nem lábasban, hanem tepsiben készíteném el a változatosság kedvéért.

Így aztán a vékonyra csíkokra szeletelt lila káposztát kizsírozott tepsibe tettem, és a biztonság kedvéért raktam még mellé egy kisebb halom zsírt. Megszórtam sóval, borssal és őrölt köménnyel, majd kézzel átforgattam az egészet, hogy a fűszerekből mindenhová jusson. Vékonyra vágott alma szeleteket tettem a tetejére, meglocsoltam almaecettel, és hogy tényleg minden tuti legyen, egy kis vizet is öntöttem alá.

Fólia alatt 1 órát pároltam a sütőben, majd fólia nélkül is bent hagytam egy kicsit, had párologjon el a felesleges folyadék...szerintem csuda finom, és közben van idő másra :)

Ha kipróbálod, jó étvágyat hozzá!


©Tajcs Veronika Természetgyógyász-Reflexológus, 3411 Szomolya, Szabadság tér 15.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el