Párolt káposzta sütőben sütve

2023.12.08

Imádom a párolt lila káposztát, és azt is, ha nem kell a gáz mellett állni órákat.

Így esett, hogy eszembe jutott, hogy mi lenne, ha szakítanék a hagyományokkal, és nem lábasban, hanem tepsiben készíteném el a változatosság kedvéért.

Így aztán a vékonyra csíkokra szeletelt lila káposztát kizsírozott tepsibe tettem, és a biztonság kedvéért raktam még mellé egy kisebb halom zsírt. Megszórtam sóval, borssal és őrölt köménnyel, majd kézzel átforgattam az egészet, hogy a fűszerekből mindenhová jusson. Vékonyra vágott alma szeleteket tettem a tetejére, meglocsoltam almaecettel, és hogy tényleg minden tuti legyen, egy kis vizet is öntöttem alá.

Fólia alatt 1 órát pároltam a sütőben, majd fólia nélkül is bent hagytam egy kicsit, had párologjon el a felesleges folyadék...szerintem csuda finom, és közben van idő másra :)

Ha kipróbálod, jó étvágyat hozzá!


©Tajcs Veronika Természetgyógyász-Reflexológus, 3411 Szomolya, Szabadság tér 15.
Működési nyilvántartási szám: 283459
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el
Sütiket használunk, hogy biztosítsuk a weboldal megfelelő működését és biztonságát, valamint hogy a lehető legjobb felhasználói élményt kínáljuk Neked.

Haladó beállítások

Itt testreszabhatod a süti beállításokat. Engedélyezd vagy tiltsd le a következő kategóriákat, és mentsd el a módosításokat.

Az alapvető sütik elengedhetetlenek weboldal biztonságos és helyes működéséhez, valamint a regisztrációs folyamathoz.
A funkcionális sütik megjegyzik a weboldallal kapcsolatos preferenciákat és lehetővé teszik annak testreszabását.
A teljesítmény sütik figyelik a weboldal teljesítményét.
A marketing sütik lehetővé teszik, hogy mérjük és elemezzük weboldalunk teljesítményét.