Rántott kelbimbó

2025.02.12

     Egyesek úgy tartják, a magyar ember szinte mindent képes kirántani. Miért hagynánk ki a kelbimbót? Hogy finom-e? Ízlések és pofonok, mi mindenesetre nagyon szeretjük. 

    A párom nemrég,  egy zacskó kelbimbóval tért haza egy fárasztó munkanap után, és ezt ráutaló magatartásként értelmeztem. Másnap neki is álltam teljesíteni a "megrendelést". Igazán nem nagy ördöngősség, ha nem írnék receptet is bizonyára mindenki kitalálná, hogyan is készül.

     A megtisztított kelbimbót érdemes sós vízben megfőzni panírozás előtt, így jó puha lesz belül. A panírozáshoz nem használok lisztet, csak gluténmentes panírmorzsát(prézlit), és persze tojást. A tojásba a só mellé őrölt köménymagot is teszek, mert az nagyon jó barátok a kelbimbóval. Tulajdonképpen a prézlibe is keverhető, a lényeg, hogy a végeredményben benne legyen!  Egy magasabb falú edényben rázogatva nagyon gyorsan be lehet bundázni az ide-oda guruló apró golyókat, így nagyobb mennyiség is hamar megvan.

       Én az adalékanyagok, derítő szerek miatt nem használok bolti napraforgó olajat, így házi mangalica zsírban sütöttem ki. Ilyen egyszerű ez. Jó étvágyat!


©Tajcs Veronika Természetgyógyász-Reflexológus, 3411 Szomolya, Szabadság tér 15.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el
Sütiket használunk, hogy biztosítsuk a weboldal megfelelő működését és biztonságát, valamint hogy a lehető legjobb felhasználói élményt kínáljuk Neked.

Haladó beállítások

Itt testreszabhatod a süti beállításokat. Engedélyezd vagy tiltsd le a következő kategóriákat, és mentsd el a módosításokat.

Az alapvető sütik elengedhetetlenek weboldal biztonságos és helyes működéséhez, valamint a regisztrációs folyamathoz.
A funkcionális sütik megjegyzik a weboldallal kapcsolatos preferenciákat és lehetővé teszik annak testreszabását.
A teljesítmény sütik figyelik a weboldal teljesítményét.
A marketing sütik lehetővé teszik, hogy mérjük és elemezzük weboldalunk teljesítményét.